Klimaatfonds Nederland spreekt op IQ-EQ Thought Leadership Series over de integratie en meetbaarheid van ESG

Op 3 juli 2019 organiseerde een van ’s werelds grootste fondsadministrators IQ-EQ (voorheen SGG) de Thought Leadership Series.

Floris Leuftink, investment director bij Klimaatfonds Nederland, sprak over het toenemende belang van meetbare impact investeringen voor institutionele investeerders in Nederland. De ESG (Environmental, Social and Governance) richtlijnen zijn hierin tot op heden leidend, maar de meetbaarheid en de consistentie van het gebruik van de termen loopt nog ver uiteen.

Toch is onder institutionele beleggers de wens en vaak ook de eis om op elk van deze drie onderdelen hoog te scoren en zoekt men naar consistentie in onder andere de terminologie om doelen te concretiseren en zoveel mogelijk meetbaar te maken.

Klimaatfonds Nederland draagt direct bij aan een goed meetbare impact van de beleggingen, namelijk de CO2-reductie voortkomend uit haar investeringen in duurzame energie opwek capaciteit.

Klimaatfonds Nederland investeert in grootschalige zonne-energieprojecten en voert tevens het langjarig beheer over de parken. Dit doet zij zoveel mogelijk in samenwerking met lokale partijen. Op die manier dient Klimaatfonds Nederland zowel landelijke als lokale belangen en worden de ESG richtlijnen gevolg en meetbaar gemaakt. Klimaatfonds Nederland biedt zo Nederlandse institutionele beleggers een propositie welke klaar is voor toekomst en welke eenvoudig, met direct impact, kan worden geïntegreerd in het ESG beleid van de belegger.

 

www.klimaatfonds.nl

https://iqeq.com/event/iq-eq-thought-leadership-series-amsterdam

IQEQ.png
Willem le Conge Kleyn